Bayern bibbert maar kwalificeert zich

Bayern München is in de achtste finales van de Champions League door het oog van de naald gekropen. Het stond na een halfuur met 0-2 achter, maar knokte zich via Lewandowski en Müller in de slotminuut naar verlengingen. Daarin bewerkstelligden invallers Thiago en Coman de kwalificatie voor de kwartfinales: 4-2.

De Bianconeri hadden slechts vijf minuten nodig om Guardiola en de zijnen te verrassen. Neuer zat niet goed bij een dieptepass van Khedira, waarop Pogba de 0-1 maar voor het binnenschuiven had. Na twintig minuten ging de Duitse nummer één opnieuw in de fout. Hij trapte de bal ietwat ongelukkig en hard tegen Khedira, Morata nam over en lobde de 0-2 in doel. De Spanjaard werd geheel onterecht afgevlagd voor buitenspel. Gerechtigheid geschiedde vijf minuten later. Aan de rand van de zestien van Juventus verloor Alaba domweg de bal. Morata nam over en dribbelde vier spelers van Bayern om vervolgens uitstekend breed te leggen tot Cuadrado. Die kapte op zijn beurt nog eens Lahm uit en trapte de 0-2 in de korte hoek. Op slag van rust slikte der Rekordmeister ei zo na een derde doelpunt. Pogba stak het leer knap door tot bij Cuadrado, die via Neuer de paal trof. 

De leider in de Serie A vatte de tweede helft aan vanuit een zetel. Bayern München slaagde er in de eerste zeventig minuten niet in om Buffon te bedreigen en kreeg bijna een derde doelpunt om de oren. Vlak voor het uur dribbele Morata nogmaals drie roodhemden voorbij, maar kon zijn schot niet kadreren. Hij trapte van dichtbij hoog over. Een kwartier voor tijd kopte Bayern de spanning terug in de wedstrijd. Vanop rechts schilderde Costa een afgemeten voorzet tot bij de Pool, die de 1-2 voorbij Buffon kopte. Bayern belegerde het doel van de 38-jarige keeper en trof via Lewandowski eerst nog de paal, maar in de absolute slotminuut kopte Müller wel raak: 2-2. 

Bayern München ging op hetzelfde elan verder in de verlengingen en drukte Juventus terug tot op de eigen helft. Al voetbalden de Italianen na honderd minuten wel een uitstekende kans bij elkaar. Mandzukic dook de zestien in en legde uitstekend terug tot bij Lichtsteiner, die de 2-3 maar voor het binnentrappen had. Maar de Zwitser schoot veel te zacht, Neuer had de bal maar voor het oprapen. In de tweede helft blak de veer bij Juventus dan toch. Thiago zette een knap één-tweetje op met Müller en werkte fraai af: 3-2. Nog geen minuut later deed Coman de boeken voor Juve helemaal dicht. De huurling van Juventus joeg de 4-2 van dichtbij voorbij Buffon. 

 

1422 keer bekeken