U17 als groepswinnaar naar EK

De Belgische U17 heeft zich woensdagmiddag geplaatst voor het EK 2016 in Azerbeidzjan. De Jonge Duivels wonnen hun slotduel van de eliteronde tegen Spanje na strafschoppen.

De held in die penaltyreeks was doelman Mile Svilar. Hij stopte er twee, terwijl Xian Emmers, Francesco Antonucci, Zinho Vanheusden en Daam Foulon hun poging perfect omzetten.

België speelde eerder 0-0 gelijk tegen Slovenië en het won ook met 1-0 van Israël. In de stand eindigen de Jonge Duivels als eerste in poule 8 met vijf punten. Dat zijn er evenveel als de nummer twee Spanje. Slovenië is derde met drie punten, Israël pakte slechts één punt.

De acht groepswinnaars van de eliteronden plaatsen zich samen met de zeven beste tweedes voor het EK. Dat wordt gespeeld van 5 tot en met 21 mei in Azerbeidzjan. De loting vindt plaats op 8 april.

Generatie-1998 achterna?

Vorig seizoen bereikte de generatie-1998 de halve finales op het EK voor min 17-jarigen. Door een plek bij de laatste vier volgde er op het einde van het jaar een deelname aan het WK in Chili. Daar behaalden onze landgenoten een knappe bronzen medaille. Wie weet kan de generatie-1999 wel dezelfde resultaten behalen.

Foto: Twitter/@Belgianfootball

 

567 keer gelezen