Atlético door na strafschoppen

Atlético Madrid heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League na een bloedstollende penaltyreeks tegen PSV. De Spanjaarden haalden het in de strafschoppenreeks uiteindelijk met 8-7. Juanfran trapte de beslissende elfmeter binnen nadat Narsingh als enige had gemist voor PSV.

Veel viel er niet te zeggen over de wedstrijd. In de eerste helft was de beste kans voor Atlético Madrid. Griezmann trapte na een kwartier van dichtbij op Zoet. Bij Atlético viel vooral een bedrijvige Yannick Carrasco op. Met enkele knappe acties zorgde hij vaak voor gevaar. In de tweede helft was de beste kans voor PSV, maar het schot van Locadia werd door Atlético-doelman Oblak tegen de paal geduwd. Carrasco werd een kwartier tijd nog naar de kant gehaald. Bij PSV mocht Maxime Lestienne wel z’n opwachting maken. Na 90 minuten stond het nog steeds 0-0 en kregen we verlengingen.

In dat extra halfuur gebeurde er niet al te veel. Beide ploegen leken zich op te maken voor strafschoppen. Daarin ging het lange tijd gelijk op. Beide ploegen scoorden zeven penalty’s op rij. Maar bij een 7-7 stand ging Luciano Narsingh als eerste de mist in. De aanvaller van PSV nam een korte aanloop maar knalde de bal op de lat. Juanfran kon z’n ploeg naar de kwartfinales trappen en de 31-jarige verdediger faalde niet. Het dak van Vicente Calderon ging eraf en in Madrid maakten ze zich op voor een groot feest. 

 

647 keer bekeken