City gaat door maar verliest Kompany

Manchester City heeft zich voor het eerst in de clubgeschiedenis geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. In eigen huis werd het 0-0 tegen Dynamo Kiev nadat ze uit 1-3 gewonnen hadden. Al zorgden de blessures van Kompany en Otamendi voor een smet op de feestvreugde.

De wedstrijd startte in mineur voor Manchester City. Rode Duivel Vincent Kompany en zijn kompaan Nicolas Otamendi moesten nog voor het half uur geblesseerd naar de kant. Beide ploegen kwamen niet echt tot grote kansen. City controleerde de partij, maar Kiev kwam op de counter af en toe eens piepen. Het enige gevaar kwam van Agüero, maar zijn schot ging naast.

Ook de tweede helft was zeer gesloten zonder echte kansen. Manchester City kwam wel steeds beter in de match en zette meer druk naar voor. Het was wachten tot op het uur voor wat opleving. Jesus Navas werd vrijgespeeld door Yaya Touré, maar hij trapte op de paal. Aan de overkant trapte Yarmolenko op City-keeper Joe Hart. Een paar minuten voor het einde moest diezelfde Hart twee keer goed tussenkomen.

Voor Dynamo Kiev eindigt het Europees avontuur in de achtste finale, terwijl The Citizens zich mogen opmaken voor de laatste acht. Dat zal wellicht zonder Vincent Kompany zijn. Bekijk hier nog eens de beelden van z'n blessure.

315 keer gelezen