Leicester wint en blijft leider

Leicester City blijft eenzaam aan kop in de Premier League. Maandagavond slaagde ook Newcastle er niet in om de troepen van Claudio Ranieri iets in de weg te leggen. Onder het oog van kersvers coach Rafael Benítez verloren de Magpies met 1-0. Shinji Okazaki trok Leicester in het eigen King Power Stadion met een schitterende omhaal over de streep. 

The Foxes behouden zo hun vijf punten voorsprong op Tottenham Hotspur, de eerste achtervolger in de stand. Arsenal en Manchester City volgen pas op respectievelijk elf en twaalf punten, maar hebben wel nog een wedstrijd tegoed. Met nog acht wedstrijden op het programma stoomt Leicester vrij eenvoudig door naar de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis.

Voor Newcastle wordt het stilaan een moeilijke verhaal. Chancel Mbemba en Aleksandar Mitrovic bengelen in de stand pas op de voorlaatste plaats. In de strijd om een verlengd verblijf in de Premier League staat het voor twee levensbelangrijke confrontaties. Komend weekend ontvangt het thuis Sunderland (17de). Een week nadien trekt Newcastle naar Norwich (18de). 

129 keer gelezen