Conte stopt na EK als bondscoach

Italië moet na het EK op zoek naar een nieuwe bondscoach. Antonio Conte stopt na het EK als trainer van de Squadra Azzurri. Dat bevestigt de Italiaanse bondsvoorzitter Carlo Tavecchio. Conte wordt al maandenlang genoemd bij Chelsea als opvolger van Guus Hiddink. Niets lijkt die overgang nu nog in de weg te staan. 

Volgens de Italiaanse bondsvoorzitter wil Conte terug opnieuw dagelijks op het veld staan. De kampioenenmaker van Juventus zou Chelsea komend seizoen weer naar de top van het klassement moeten brengen in de Premier League. De Londenaren werden vorig seizoen nog kampioen onder José Mourinho, maar lijken nu naast Europees voetbal te grijpen. The Blues staan in Engeland pas tiende en werden bovendien al uitgeschakeld in de FA Cup en in de Champions League.

Conte kan heel wat adelbrieven uit Turijn voorleggen. Zo werd hij als speler vijf keer kampioen met de Bianconeri. Als coach won hij drie keer de Serie A. Na het WK in Brazilië stelde de Italiaanse voetbalbond hem aan als opvolger van Cesare Prandelli. Conte wist zich met de Azzurri eenvoudig te kwalificeren voor het EK in Frankrijk. Dat wordt meteen ook zijn laatste opdracht. De Italianen zitten in Groep E, met daarin ook Zweden, Ierland en België. De Rode Duivels treffen Italië al meteen in de eerste groepswedstrijd, op 10 juni in Lyon.

 

 

 

103 keer gelezen