Bordeaux denkt aan Wilmots als coach

Girondins de Bordeaux moet na het ontslag van Willy Sagnol op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Volgens L'Équipe is Marc Wilmots - tot op heden nog steeds oefenmeester van de Rode Duivels - de eerste naam op het lijstje van de West-Franse club. Bordeaux zoekt een coach die na het EK in Frankrijk meteen kan instappen.

Maandagavond maakte de club een einde aan de samenwerking met Willy Sagnol. De 58-voudige Franse ex-international betaalde het gelag voor de slechts resultaten na nieuwjaar. Zo kon Bordeaux slechts één van zijn laatste zeven competitiewedstrijden winnen. De 4-0 nederlaag van afgelopen weekend in Toulouse was de druppel voor het clubbestuur. Sagnol werd vervangen door clubicoon Ulrich Ramé, die van 1997 tot 2011 in doel stond bij de Girondins. Het is pas de eerste opdracht als hoofdcoach voor de ex-doelman. 

Maar Bordeaux wil in de zomer graag een ervaren coach aan het roer zien. Het komt daarom uit bij Marc Wilmots, die de club goed kent. In het seizoen 2000-2001 speelde hij voor Les Marine et Blanc. In 30 wedstrijden scoorde hij acht doelpunten. Bovendien koos Wilmots het oefenkamp van Bordeaux als de trainingsbasis van de Rode Duivels op het EK in Frankrijk. Ook de namen van René Girard (ex-coach van Lille) en Marcelo Gallardo (River Plate) worden genoemd.

 

206 keer gelezen