Mannaert: "Nadeel om uit te beginnen"

Club Brugge moet als enige ploeg van de top drie buitenshuis beginnen. Op 3 april zet blauw-zwart zijn titelrace in tegen KV Oostende. Vincent Mannaert had dat graag anders gezien, maar relativeert de kalender. "Dat wisten we al omdat de Ronde van Vlaanderen in het openingsweekend start in Brugge, dus daar hadden we eigenlijk al op gerekend."

Het moet dus meteen vol aan de bak op Schiervelde, waar een enthousiast en gemotiveerd KV Oostende wacht. "Het is een nadeel om de eerste wedstrijd uit te beginnen. Het is een gegeven dat iedereen de play-offs zo goed mogelijk wil inzetten. Aan de andere kant is dat ook relatief. Ik stel vast dat we van de eerste vier wedstrijden er drie uit moeten spelen, dus het zou best wel eens kunnen dat we die bonus van de reguliere competitie in de eerste weken goed zullen kunnen gebruiken." Een goede start is belangrijk om op de rails te blijven richting de titel. Club Brugge slaagde daar al een paar keer in, maar het ging op het einde telkens fout. "Het is vooral het einde hoor, dat kan ik je wel vertellen. We zijn al een paar keer goed gestart en minder geëindigd. Dus laat ons dit keer vooral goed eindigen."

"Moeten met 7 op 9 beginnen"

Herman Van Holsbeeck was op zijn beurt behoorlijk tevreden met het programma dat Anderlecht in play-off 1 voorgeschoteld kreeg. Het start in eigen huis, maar de manager van paars-wit beseft dat de club erg veel matchen zal moeten winnen om de achterstand goed te maken. Van Holsbeeck: "We spelen twee keer thuis in onze eerste wedstrijden. Met onze achterstand van vier punten ben je verplicht om 7 op 9 te pakken om volop te kunnen meedoen voor de titel. Als het kan zelfs 9 op 9. Dus dat is de gigantische uitdaging die ons wacht. Ik heb geleerd dat het altijd beter is om punten voor te hebben in de play-offs, in tegenstelling tot te achtervolgen. We gaan er alles aan doen, we hebben toch heel wat ervaring in de play-offs."

"Één klein minpuntje"

Ook Michel Louwagie was niet ontevreden over het speelplan van AA Gent. De manager van de Buffalo's zag wel een minpuntje. "De dag dat we naar Racing Genk moeten hebben we maar twee dagen recuperatie gehad. Dat is een beetje spijtig. Je mag de aansluiting met Club Brugge niet verliezen. We staan op twee punten en moeten er in de tweede wedstrijd naartoe. Ik denk dat zij de favoriet zijn. Ook bij Anderlecht is het van moeten. Bij ons is dat iets minder, maar dan ben je misschien iets gevaarlijker."