STVV bibbert tot op het einde

Bekijk het verslag vanaf 22:36

Sint-Truiden kon ook nog degraderen op de slotspeeldag van de Jupiler Pro League. In eigen huis had het uiteindelijk genoeg aan een gelijkspel om zich van het behoud te verzekeren. In de slotminuut werd het 1-1 via Boli en zo zijn de Kanaries alsnog zeker van het behoud. Het werd bibberen tot op het einde.

Een volgelopen Stayen kwam kijken of de Kanaries zich tegen Lokeren konden verzekeren van het behoud in Eerste Klasse. Lokeren was al gered en dat zag je aan het spel. Het nam wel deel, maar niet heel actief. Hoewel STVV genoeg had aan een gelijkspel was winnen toch aangewezen en de eerste kans was dan ook voor de thuisploeg. Rherras kon een goede voorzet net niet binnenlopen. De nervositeit zat duidelijk in het spel. Net voor de rust moest Overmeire nog eens ingrijpen door een verlengde corner voor de doellijn weg te trappen.

De tweede helft kwam pas echt op gang toen invaller Boli kwam opdraven. De aanvaller bracht wat schwung in het spel en onder zijn impuls ging STVV naarstig op zoek naar de openingstreffer. Tot ieders verbazing viel die aan de overkant. Harbaoui duwde de Kanaries de put in en maakte het stadion muisstil. Boli besloot evenwel dat STVV niet naar Tweede Klasse zou zakken en bevrijdde zijn ploeg in de slotminuut toen hij een voorzit van Cuevas vrijstaand tussen twee verdediger in doel kopte. De gelijkmaker en het behoud was een feit.

698 keer bekeken