Anderlecht herpakt zich tegen Kortrijk

Bekijk het verslag vanaf 0:15

Anderlecht heeft na een 1 op 9 opnieuw kunnen aanknopen met een overwinning. In eigen huis rekende het vrij eenvoudig af met KV Kortrijk, eindstand 3-0. Paars-wit sluit de reguliere competitie zo af met een goed gevoel, voor Kortrijk wacht nu play-off 2. 

Kortrijk had bij winst nog een waterkansje op play-off 1, maar was ook afhankelijk van de uitslagen van Standard en Zulte-Waregem. Ook extra druk voor Anderlecht, vooral voor trainer Hasi, na twee nederlagen op rij in de competitie en in Europa. Van stress echter geen sprake in de beginfase, bij de eerste kans was het meteen raak voor de thuisploeg. Okaka vloerde doelman Keet met een gekruist schot na 5’ spelen, droomstart voor de Brusselaars.

Kortrijk kon ook een paar keer dreigen via Rolland, Tomasevic en Kagé, maar hun pogingen brachten Proto niet in de problemen. Achterin liep het wat stroef bij de bezoekers. Acheampong kon niet profiteren, volledig vrij besloot hij van dichtbij in de armen van Keet. Even later kende ook Djuricic pech bij de afwerking. Beide ploegen kregen zeker hun kansen, maar gingen wel de rust in met een 1-0 tussenstand.

De tweede helft kon voor paars-wit niet beter beginnen. Frank Acheampong kon Keet verrassen in de korte hoek en zorgde zo voor de dubbele voorsprong na 48’ spelen. Djuricic miste enkele minuten later de 3-0, maar op het uur besliste Kara de match. Hij mocht een vrijschop van Buttner staalhard binnenkoppen. Badji kreeg nog rood voor een drieste tackle, maar zelfs met tien man kwam Anderlecht niet meer in de problemen. RSCA wint verdiend met 3-0, KVK moet zich tevreden stellen met een plek in play-off 2.

3227 keer bekeken