Westerlo wint en blijft in eerste

Bekijk het verslag vanaf 10:12

Westerlo had maar één opdracht tegen Waasland-Beveren, wilde het zich in laatste instantie alsnog van behoud verzekeren. De jongens van Bob Peeters deden wat van hen gevraagd werd en wonnen met het kleinste verschil. Door de 1-0 winst van Club Brugge op het veld van OHL blijft Westerlo zo in extremis in Eerste Klasse. ’T Kuipje barste uit zijn voegen van vreugde.

In de eerste helft liet Waasland-Beveren meteen zien dat het niet op zijn lauweren ging rusten. De bezoekers kozen, net zoals de thuisploeg, voor de aanval. Het eerste half uur ging het goed op en na een kwartier moest doelman Van Hout zich een eerste keer tonen. Op het halfuur zette Jens Cools aan de overkant ’t Kuipje in vuur en vlam toen hij de levensbelangrijke 1-0 op het bord zette. Westerlo mocht nu vooral geen doelpunt tegen krijgen en trok wat meer terug na de openingstreffer.

Voor de thuisploeg bleef het in de tweede helft opletten. Doelman Van Hout voorkwam op het uur ede gelijkmaker toen hij op corner een goede save in huis had op een kopbal van Gano. Ondertussen bereikte het nieuws dat OHL op achterstand stond tegen Club Brugge het stadion en dat zorgde al meteen voor vreugdetaferelen bij de supporters. Waasland-Beveren bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, terwijl Westerlo loerde op de counter. Geen van beide ploegen kreeg echter nog hele grote kansen. Het bleef 1-0 en zo is Westerlo gered na het verlies van OHL tegen Club Brugge. 

1623 keer bekeken