Genk wint overtuigend van KVO

Bekijk het verslag vanaf 13:30

Racing Genk heeft zijn laatste wedstrijd van de reguliere competitie gewonnen met 4-1 tegen KV Oostende. Samatta, Bailey en Pozuelo maakten de doelpunten voor de Genkenaars. Siani zorgde in de absolute slotfase voor de eerredder.

Zowel Genk als Oostende waren zeker van play-off 1. Peter Maes koos voor Samatta als diepe spits, Karelis zat op de bank. In de defensie maakte de Fin Uronen zijn debuut. Yves Vanderhaeghe gaf El Ghanassy een basisplaats waardoor Canesin op de bank plaatsnam.

De eerste helft begon langs beide kanten afwachtend, maar het was KVO dat als eerst tot een grote kans komt. Na een onorthodoxe redding van Genk-doelman Bizot, kon El Ghanassy bijna profiteren. Toch is het Genk dat op voorsprong kwam want na 24 minuten kopte Samatta de 1-0 binnen na een fraaie actie van Leon Bailey. Het was diezelfde Bailey dat Genk 2-0 voor bracht een paar minuten voor de rust. Na een lange bal van Malinovsky, omspeelde de Genkenaar doelman Biebauw en legde de tweede van de avond in het mandje.

De tweede helft begon zoals de eerste. Oostende zette meer druk naar voor, maar kwam niet tot kansen. Genk controleerde en kwam dichtbij de 3-0. Bailey tikte een voorzet van Kebano bijna tegen de netten, maar Biebauw redde knap. De Kustboys probeerden wel, maar telkens kwam de laatste bal niet goed aan of stond een verdediger in de weg. Tien minuten voor het einde maakte Alejandro Pozuelo de wedstrijd helemaal dood, 3-0. De Camargo maakte er nog 4-0 van en in de absolute slotminuten zorgde Siani voor de eerredder, 4-1.

Genk wint de laatste match van de reguliere competitie overtuigend en eindigt vijfde op één punt van Oostende dat vierde blijft.

2253 keer bekeken