Standard mist alsnog play-off 1

Bekijk het verslag vanaf 26:18

Heerlijk voetbalweer op de slotspeeldag van de reguliere competitie, dat was Achter De Kazerne niet anders. Daar moest Standard vol aan de bak om zich alsnog te plaatsen voor Play Off 1. De Luikenaars stonden na 10 minuten al met tien na een uitsluiting voor Kosanovic. Mechelen leidde na een wervelend openingskwartier al met 2-0 na doelpunten van Hanni en Verdier. Verdier scoorde op slag van rust de 3-0 en Hanni kon in de tweede helft nog uitbreiden tot 4-0.

Het was meteen duidelijk dat KV Mechelen het de Rouches niet makkelijk ging maken. Standard ontsnapte al snel aan een vroege achterstand. Matthys kreeg de bal na een ingestudeerde hoekschop in de voeten en trapte voorlangs. Kosanovic kreeg al na amper 10 minuten een rode kaart. Hij was de laatste man die Matthys kon verhinderen om alleen op doel te gaan. De Serviër trok Matthys tegen de grond met het gekende gevolg. Een minuut na de rode kaart maakte Hanni de openingstreffer. Een hoekschop werd doorgekopt en de Algerijn stond, weliswaar randje buitenspel, klaar om de bal binnen te trappen: 1-0. Het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten. Hanni bleef beheerst aan de bal tussen twee Standard-spelers en stuurde Verdier de diepte in. Die kapte Maniatis uit en trapte de bal tussen de benen van Valdes binnen: 2-0 na amper een kwartier voetballen. Na dit wervelende begin hield Mechelen de voet wat van het gaspedaal en kon Standard wat opschuiven. Santini was nog dicht bij de aansluitingstreffer maar Gillet pakte uit op met een uitstekende redding. Maniatis trapte de herkansing wild over doel. Op slag van rust kon Verdier opnieuw na een assist van Hanni alleen op Valdes af. Verdier liet de kans niet liggen en plaatste de bal opnieuw door de benen van de Spaanse doelman: 3-0!

Standard ging in de tweede helft man op man spelen achteraan en toonde duidelijk de intentie om er toch nog iets uit te halen. De grootste kans was voor Trebel. Na een schijnbeweging belandde zijn schot op de paal. Wat later kon Mats Rits de doodsteek geven wanneer hij alleen op Valdes mocht afstormen. Zijn lobbal ging hoog over het doel van de uitgelopen Valdes. Valdes kon het derde doelpunt van Verdier nog voorkomen. Matthys gaf de hoekschop en de Fransman kopte aan de eerste paal. Valdes was de opvallendste speler van Standard. Hij moest pogingen van Maththys en Verdier afwenden. Bij het vierde doelpunt van Mechelen acteerde de Spaanse doelman allesbehalve scherp. Hanni krulde een vrije trap laag rond de muur en kon zo ook zijn tweede van de avond maken: 4-0! Door de Luikse nederlaag en de overwinning van Zulte Waregem tegen Moeskroen-Péruwelz mist Standard het laatste ticket voor POI.

2966 keer bekeken