Charleroi houdt AA Gent op gelijkspel

Bekijk het verslag vanaf 11:04

AA Gent heeft op de slotspeeldag niet kunnen winnen op het veld van Charleroi. De landskampioen kwam op Mambourg niet verder dan 1-1. Maar het slechtste nieuws kwam nog van Kums: de kapitein moest het veld in de eerste helft met een blessure verlaten.

In de openingsfase werd Perbet zo maar vrijgelaten in de Gentse zestien. Hij kopte pal op Sels, maar werd uiteindelijk afgevlagd voor buitenspel. Charleroi bleef druk opvoeren in de eerste helft, maar creëerde geen al te grote kansen. Dessoleil kreeg de beste mogelijkheid, maar hij kopte naast. Bij het begin van de tweede helft scoorden de Karolo's vrijwel meteen. Ndongala snelde snelde Asare voorbij en zette voor tot bij Perbet. Het schot van topschutter werd nog geblokt, alsook dat van Saglik, maar in de tweede rebound van kreeg Perbet de bal toch voorbij Sels: 1-0. Het antwoord van de landskampioen liet niet lang op zich wachten. Charleroi kreeg een Gentse hoekschop onvoldoende weggewerkt, waarop Dejaegere de gelijkmaker van dichtbij kon binnentrappen. 

Door de nederlaag loopt Club Brugge nog twee punten uit op AA Gent. De Buffalo's starten met twee punten achterstand aan play-off 1.

920 keer bekeken