Vossen stuurt OHL naar tweede klasse

Bekijk het verslag vanaf 2:09

OH Leuven speelt volgend seizoen in Tweede Klasse. De Leuvenaars verloren in eigen huis van leider Club Brugge en zien in het klassement Westerlo - dat won van Waasland-Beveren - dus op de slotspeeldag over zich wippen. 

De Leuvenaars namen het initiatief in de openingsfase, maar creëerden geen al te grote kansen. Butelle had geen problemen met een laag schot van Trossard, dat van Bostock zwaaide naast. Vlak na het halfuur dribbelde Izquierdo de Leuvense zestien in. Hij snelde twee verdedigers voorbij en trapte centimeters naast. 

Bij het begin van de tweede helft hield Butelle Croizet van de 1-0. De Fransman stak het veld diagonaal over en trapte naar de verste hoek, maar zijn landgenoot hield Club Brugge overeind. Het eerste schot van Club Brugge tussen de palen leverde meteen een doelpunt op. OH Leuven kreeg een hoekschop onvoldoende weggewerkt, Vossen nam de bal ineens op de slof en liet Riou kansloos: 0-1. Tien minuten voor tijd trok Kanu als laatste man de doorgebroken Pereira neer. Verbist greep meteen naar de achterzak, OH Leuven moest met z'n tienen verder. In de slotfase kregen Remacle en Ojo nog de uitgelezen mogelijkheid op de 1-1, maar Butelle hield de drie punten voor Club Brugge op formidabele wijze vast.

Door het verlies ziet OH Leuven Westerlo passeren in de stand. Het wordt zo laatste in de stand en degradeert onverbiddellijk naar de tweede klasse. De teleurstelling bij de Leuvenaars was als vanzelfsprekend enorm.

 

6934 keer bekeken