PSG pakt titel na 0-9 monsterscore

Paris Saint-Germain heeft zich zondagmiddag met sprekend gemak tot kampioen in Frankrijk gekroond. De Parijzenaars wonnen met maar liefst 0-9 bij Troyes, de laatste in de stand. PSG staat acht speeldagen voor het eind 25 punten voor op eerste achtervolger AS Monaco, maar kan dus niet meer bijgehaald worden.

Door het puntenverlies van de Monagasken op vrijdag - een 2-2 gelijkspel tegen Reims - kon Paris Saint-Germain zich tot snelste kampioen ooit in een van de vijf grote Europese competities kronen. Het slaagde met glans in zijn opzet. In het eigen Stade de l'Aube was Troyes een vogel voor de kat. Al na twintig minuten stond het 0-3. Cavani zette zijn team na een kwartier richting de titel, Pastore en Rabiot dikten voor de rust aan. Na de pauze verdubbelde Ibrahimovic met een loepzuivere hattrick de score: 0-6. Troyes moest de kelk tot op de bodem ledigen. Saunier maakte erg ongelukkig de 0-7 en een kwartier voor tijd kreeg Karaboue nog rood. Cavani dikte nog aan tot 0-8 maar het slotwoord was voor Ibrahimovic: 0-9. Het was tevens de grootste uitzege ooit in de Ligue 1.

Het is al de zesde titel voor PSG in de Ligue 1, de vierde op rij. Ook voor Ibrahimovic wordt het een gewoonte: hij pakte al zijn dertiende titel in de laatste vijftien seizoenen. 

1420 keer gelezen