Batshuayi bezorgt Standard de zege

 

Standard moet morgen zijn plek in play-off 1 veilig stellen op het veld van KV Mechelen. Bij winst zijn de Rouches zeker van de deelname, bij een gelijkspel herovert Zulte Waregem (vermits thuiswinst tegen Moeskroen) zijn plek in de top zes. Indien Standard verliest, kan zelfs Kortrijk (bij een zege in Anderlecht en puntenverlies van Zulte Waregem) zich nog onverhoopt bij de top zes scharen. 

Van zijn tien laatste verplaatsingen naar KV Mechelen won Standard er maar liefst vijf. Zo ook op de slotspeeldag van het seizoen 2011-2012, toen de Luikenaars met 1-2 gingen winnen Achter de Kazerne. Malinwa kwam nochtans eerst op voorsprong, nadat David Destorme een vrijschop van Julien Gorius (nu: Changchun Yatai) voorbij Sinan Bolat in doel verlengde. Na de pauze stelde Standard orde op zake. Vlak na het uur kon Wouter Biebauw een laag schot van Yoni Buyens (ex-KV Mechelen) onvoldoende stoppen. Tien minuten voor tijd bezorgde de toen 18-jarige Michy Batshuayi Standard de zege. Hij nam een door Xavier Chen weggekopte vrijschop meteen op de slof en liet Biebauw kansloos. 

De Rouches begonnen dat seizoen aan play-off 1 als vierde in de stand, maar eindigden uiteindelijk vijfde. Voor KV Mechelen eindigde het seizoen in mineur: het pakte slechts vier punten in play-off 2 en eindigde laatste in zijn poule.