"Kunnen geen match winnen op talent"

Besnik Hasi staat (opnieuw) onder grote druk bij Anderlecht. De coach van paars-wit wint zondag best van KV Kortrijk om een absolute crisis af te wenden.

Volgens de Albanees beseffen zijn spelers maar al te goed dat het niet langer vijf vóór, maar stilaan vijf ná twaalf is. “De spelers beseffen het wel. Het is geen slechte wil. Op de een of andere manier kunnen zij zich niet opladen voor kleine matchen. En alleen op talent kunnen wij geen match beslissen. Elke match die wij goed gespeeld hebben, was een collectieve prestatie.” Anderlecht heeft niets minder dan een zege nodig tegen Kortrijk en liefst ook met verzorgd voetbal. “Ik denk wel dat ze zich willen bewijzen. Ze moeten het niet doen voor de trainer, maar voor de club en voor henzelf.”

Wat de titel betreft, heeft paars-wit de statistieken tegen. Die zeggen namelijk dat de kampioen gemiddeld 18 tot 23 punten pakt in de play-offs, maar dat schrikt Hasi niet af. Hij trekt zich op aan 2014, toen Anderlecht na een knappe remonte in play-off 1 geheel onverwacht alsnog de titel greep. “Wij moeten naar onszelf kijken. Wie zou twee jaar geleden gezegd hebben dat we zeven wedstrijden in play-off 1 zouden winnen? Wij deden het toch. De honger bij de spelers was toen heel groot. Dat moet nu ook zo zijn.”