Ferrera: "Een ramp als het misloopt"

Emilio Ferrera staat zondag voor één van de belangrijkste wedstrijden in zijn trainerscarrière. Hij heeft met OH Leuven één punt nodig om de degradatie sowieso te vermijden. Geen eenvoudige opdracht met Club Brugge, nota bene de competitieleider, als tegenstander.

Halverwege het seizoen verving Ferrera bij de Leuvenaars de ontslagen Jacky Mathijssen. OH Leuven groeide bij mondjesmaat: de kwaliteit van het spel ging erop vooruit, maar de resultaten vielen nog (te) vaak tegen. Na de winterstop verloor het maar twee keer – tegen Standard en in Moeskroen – maar desondanks is Leuven nog steeds niet gered. Vooral na dat verlies in en tegen Moeskroen leek het over en out voor OH Leuven. Ferrera: “Veel mensen hadden er geen goed oog meer in. Niet door onze manier van spelen, maar door ons zware programma. Tegen KV Oostende en AA Gent hebben we vier punten gepakt. Maar niemand had verwacht dat Waasland-Beveren met tien man punten zou pakken tegen Anderlecht. En ook niemand had verwacht dat Anderlecht zo makkelijk punten zou verliezen tegen Moeskroen. Dat zegt ook veel over de kwaliteit van de ploegen die tegen de degradatie vechten.”

Als Westerlo zondag wint van Waasland-Beveren, móet OH Leuven een punt pakken om niet naar de laatste plaats te zakken. “We gaan niet te veel rekenen. Gewoon de wedstrijd aanpakken om ze te winnen. Het zou een ramp zijn als het misloopt. Ze hebben alles: een mooie stad, veel supporters, … De wedstrijd is uitverkocht. Er komt een nieuwe tribune. Er is veel positieve energie. En er is ook kwaliteit bij de spelers. Het is zeker en vast een ploeg om iets te bereiken in Eerste Klasse.”