Benitez is de nieuwe coach van Newcastle

Amper een paar uur na het ontslag van Steve McClaren heeft Newcastle zijn nieuwe coach al beet. De Spanjaard Rafael Benitez moet The Magpies van de degradatie redden. 

Newcastle staat pas op de voorlaatste plaats in de Premier League en flirt al het hele seizoen met de degradatie. De pas ontslagen McClaren pakte amper 24 punten uit 28 wedstrijden en mocht in de voormiddag opkrassen. Ook Benítez kreeg dit seizoen al zijn C4, bij Real Madrid. Hij werd er een van de snelst ontslagen coaches in de clubgeschiedenis, maar keert nu dus voor de derde keer terug naar Engeland. 

Eerder zat hij ook al op de bank bij Liverpool (2004-2010) en Chelsea (2012-2013). Met beide clubs won hij een Europese beker. Hij schonk Liverpool de Champions League (2005) en pakte met Chelsea de Europa League (2013). Voordien won hij ook twee keer La Liga met Valencia. Zijn passages in Italië waren minder succesvol. Bij Internazionale werd hij vroegtijdig ontslagen en ook bij Napoli kon hij de titelverwachtingen niet inlossen. Hij nam er vorig jaar afscheid met slechts één beker in de trofeëenkast. 

133 keer gelezen