Benzema mag weer hopen op Les Bleus

Het contactverbod tussen Karim Benzema en zijn collega-international Mathieu Valbuena, met wie hij in een afpersingszaak is verwikkeld, is definitief opgeheven. Daardoor mag Benzema weer hopen op een selectie voor de nationale ploeg.

Het hof van Beroep in Versailles bevestigde vrijdag de eerdere beslissing van de onderzoeksrechter dat Benzema opnieuw Valbuena mag ontmoeten. Benzema kreeg een contactverbod opgelegd in het kader van de afpersingszaak waarin de spits van Real Madrid en de middenvelder van Lyon verwikkeld zijn. Die laatste moest 150.000 euro aan een vriend van Benzema betalen om te voorkomen dat een seksvideo van hem openbaar zou worden gemaakt. Benzema heeft altijd beweerd dat hij onschuldig is. Door het contactverbod mochten beide spelers niet samen bij de nationale ploeg voetballen.

"Dit is een beslissing van het gezond verstand. Er zijn nu geen obstakels meer die zijn terugkeer (naar de nationale ploeg verhinderen", reageerde de advocaat van Benzema. "We werken hard om zijn onschuld te bewijzen. Dat is een belangrijke eerste stap." Over drie maanden begint de Franse nationale ploeg aan het EK in eigen land. Of Benzema er dan bij zal zijn, is een beslissing van bondscoach Didier Deschamps en de Franse nationale bond. In december 2015 had bondsvoorzitter Noël Le Graët laten optekenen dat Benzema niet meer geselecteerd zou worden tot de affaire juridisch is uitgeklaard. De Real Madridaanvaller is in principe een vaste waarde in de kern van Les Bleus, net als Valbuena.

187 keer gelezen