Anderlecht verliest met 3-1 van Donetsk

Anderlecht heeft in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Europa League met 3-1 verloren op het veld van Shakhtar Donetsk. Een domper, want in de tweede helft scoorde Frank Acheampong een belangrijk uitdoelpunt. Op dat moment stond het 2-1. Tien minuten voor tijd maakte Eduardo er toch nog 3-1 van, waardoor Anderlecht in de terugwedstrijd al minstens 2 keer moet scoren.

Shakhtar begon snedig aan de wedstrijd met veel druk naar voor, maar de eerste echte kans was wel voor Anderlecht. Suarez stuurde de snelle Acheampong diep, die wurmde zich voor z’n verdediger en kwam zo alleen voor doel. De Ghanees wachtte echter te lang met trappen en werd uiteindelijk nog afgeblokt. Het balbezit was voor de Oekraïners en na 20 minuten versnelden ze voor een eerste keer. Proto redde eerst nog op Kovalenko, maar op het schot van Taison moest hij zich toch gewonnen geven.

Het signaal voor de Oekraïense vice-kampioen om een versnelling hoger te schakelen. Nuytinck haalde eerst nog een bal van de lijn na wegglijden van Kara, maar op de daaropvolgende hoekschop was het wel prijs. Srna pikte de hoekschop op en gaf de perfecte voorzet voor Kucher, die simpel hard binnenkopte. Het was pompen of verzuipen bij Anderlecht en Proto hield Ferreyra met een schitterende reflex van de 3-0 en wat later trapte Eduardo ook nog op de paal. Het rustsignaal was welgekomen voor de mannen van Besnik Hasi.

Na de pauze kwam Anderlecht wel beter uit de kleedkamer. Pyatov was attent op een hard schot van Steven Defour. Paars-wit bleef aandringen en op het uur kreeg het geen penalty toen Rakitskiy een schot van Dennis Praet met de hand afblokte. Shakhtar was niet de ploeg uit de eerste helft en Anderlecht voelde dat er iets in zat. Na 67 minuten leverde de ingevallen Conté een perfecte voorzet af voor Acheampong die overhoeks binnenkopte. 2-1 en een belangrijk uitdoelpunt voor Anderlecht.

Na een moeilijke eerste helft leek Anderlecht door dat uitdoelpunt toch op weg naar een al bij al gunstig resultaat, maar na 78 minuten kreeg het een koude douche. Op een hoekschop kopte Eduardo via de lat de 3-1 binnen. Na een heel moeilijke 1e en veel betere 2e helft staat Anderlecht in de terugwedstrijd dus toch voor een loodzware opdracht: minstens 2 keer scoren. 

 

782 keer gelezen