Anderlecht op zoek naar eerherstel

Anderlecht gaat in Oekraïne op zoek naar eerherstel na de mindere prestaties in de competitie. Vorig weekend ging paars-wit nog met 2-1 onderuit op het veld van staartploeg Moeskroen. Anderlecht ontmoet de Oekraïense vice-kampioen Shakhtar Donetsk. Anderlecht kan wel vertrouwen halen uit de voorbije matchen in de Europa League, want het schakelde in de vorige ronde het Griekse Olympiakos uit.

“Er staat wel druk op de ketel” zei algemeen manager Herman Van Holsbeeck voor het vertrek naar Lviv, waar de wedstrijd gespeeld wordt. “Iedereen die bij Anderlecht betrokken is, moet het in de komende wedstrijden echt laten zien.” Paars-wit pakte in de eigen competitie een slappe 1 op 9 en de coach, Besnik Hasi, is onder vuur komen te liggen van de supporters. Toch staat het bestuur nog steeds achter de trainer. “Het is aan de spelersgroep om nu op te staan. Maar het zal met een andere mentaliteit moeten, want daar gaat het om. We hebben onze buik nu wel vol van die mentaliteit” zei Van Holsbeeck.

Hoe dan ook wordt het geen gemakkelijke opdracht tegen Shakhtar. De Oekraïners schakelden in de vorige ronde het Duitse Schalke 04 uit. Voor de winter speelden ze nog in de Champions League, waar ze derde eindigden in een groep met Real Madrid en PSG. De ploeg is nog steeds een mengeling van Oekraïners en Brazilianen. Het verloor wel grote namen als Douglas Costa (aan Bayern München), Luiz Adriano (aan AC Milan) & Alex Teixeira (aan het Chinese Jiangsu). Toch staan ze ook dit jaar aan de leiding in de Oekraïense competitie, weliswaar met evenveel punten als Dynamo Kiev. 

 

204 keer gelezen