PSG voorbij Chelsea naar kwartfinale

Paris Saint-Germain heeft ook de terugwedstrijd tegen Chelsea gewonnen met 1-2 en plaatst zich voor de kwartfinale van de Champions League. Adrien Rabiot, de vervanger van Verratti, bracht PSG 0-1 voor maar Diego Costa maakte nog voor de rust de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd schonk wie anders dan Ibrahimovic de zege aan de Parijzenaars.

PSG-coach Laurent Blanc kon niet rekenen op middenvelder Marco Verratti waardoor Adrien Rabiot in de ploeg kwam. The Blues konden niet rekenen op hun kapitein John Terry.

De openingsfase begon veelbelovend met een goede kans voor Costa waarop PSG-doelman Trapp attent reageerde. Aan de overkant werd Courtois geklopt door Di Maria, maar Ivanovic kon net voor de lijn weghalen. Kort nadien werd een goal van Ibrahimovic afgekeurd wegens buitenspel. Het was echter uitstel van executie want iets na het kwartier bracht Rabiot de Parijzenaars op voorsprong, 0-1. Chelsea reageerde en kwam stilaan in de match. Tien minuten na de openingstreffer maakt Diego Costa de gelijkmaker na een mooie uitgespeelde aanval.

De tweede helft had een pak minder kansen te bieden en twintig minuten voor tijd ging PSG even op het gaspedaal duwen. Thiago Motta speelde Di Maria vrij met een mooi pass, die bracht de bal perfect voor en Ibrahimovic kon eenvoudig binnentikken, 1-2.

Einde verhaal dus voor Eden Hazard en Thibaut Courtois, terwijl PSG voor de tweede keer in drie jaar tijd voorbij The Blues naar de kwartfinale.

658 keer bekeken