Benfica plaatst zich voor laatste acht

Benfica heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Na hun gewonnen heenwedstrijd wonnen de Arenden met 1-2 op het veld van Zenit. Hulk opende de score voor de Russen, maar Gaitan en Talisca zorgden voor de Portugese overwinning.

Benfica trok met een kleine 1-0 voorsprong richting Sint-Petersburg voor de terugwedstrijd van de achtste finale van de Champions League. De eerste helft had weinig om handen en de grootste kans was voor de bezoekers. De jonge Sanches haalde uit van ver, maar de bal ging naast.

De tweede helft begon zoals de eerste met hier en daar een paar slordigheden, maar Zenit kwam veel scherper voor de dag. Twintig minuten voor het einde kopte Hulk zijn vierde Champions League-goal binnen en leek het uitdraaien op verlengingen. Vijf minuten voor het einde tikte Zenit-doelman Lodygin een fantastisch schot van Jimenez tegen de lat en in de rebound scoorde Nicolas Gaitan de gelijkmaker. In de toegevoegde tijd maakte invaller Talisca de wedstrijd helemaal dood, 1-2.

Mehdi Carcela mag zich dus opmaken voor de kwartfinale, terwijl Rode Duivels Lombaerts en Witsel zich moeten focussen op de competitie.  

316 keer bekeken