Wat was jouw CL-moment van AA Gent?

De eerste deelname van AA Gent aan de Champions League was een voltreffer van formaat. De Buffalo’s overleefden hun poule met daarin Zenit Sint-Petersburg, Valencia en Olympique Lyon. Voor het eerst in vijftien jaar mocht een Belgische club nog eens naar de volgende ronde van het kampioenenbal. Daarin bleek VfL Wolfsburg uiteindelijk te sterk, maar desondanks zorgde AA Gent voor heel wat spektakel.

16/09 AA Gent - Olympique Lyon 1-1

De Buffalo's debuteerden met een gelijkspel in de Champions League. Christophe Jallet bracht de Fransen met een rake kopbal op voorsprong, maar Danijel Milicevic stelde twintig minuten voor tijd gelijk. AA Gent beëindigde de wedstrijd met negen, na rode kaarten voor Brecht Dejaegere en Thomas Foket. In de slotfase werd doelman Matz Sels nog de held van de avond, door in de slotfase een strafschop Alexandre Lacazette te stoppen.

29/09 Zenit Sint-Petersburg - AA Gent 2-1 

In Rusland verging het de landskampioen wat minder. Er werd met 2-1 verloren van Zenit, al vestigde Thomas Matton wel een mijlpaal in de Belgische voetbalgeschiedenis. Hij scoorde het 100ste doelpunt namens een Belgische club in de Champions League. 

20/10 Valencia - AA Gent 2-1

Ook in Valencia werd er verloren. Opnieuw met slechts één doelpunt verschil, na een wedstrijd waarin AA Gent veel meer verdiende. De Spanjaarden domineerden de eerste helft en scoorden via Sofiane Feghouli de 1-0, maar Thomas Foket zorgde op fantastische wijze voor de gelijkmaker. In de tweede helft ging een sterk Gent alsnog ten onder na een ongelukkig eigen doelpunt van Stefan Mitrovic.

4/11 AA Gent - Valencia 1-0 

In de eigen Ghelamco Arena stelden de Buffalo's orde op zake tegen Valencia. Een penaltydoelpunt van kapitein Sven Kums volstond voor de overwinning. Het was meteen de eerste zege ooit van AA Gent in de Champions League.

24/11 Olympique Lyon - AA Gent 1-2

Het feit dat er wegens terreurdreiging geen Belgische supporters in het Stade de Gerland werden toegelaten, schrok AA Gent niet af. De Buffalo's gingen enigszins verrassend met de zege lopen in Lyon. Vooral het vrijschopdoelpunt van Milicevic - waarbij drie andere Buffalo's uit de muur wegliepen - ging de wereld rond. Maar de man van de avond van Kalifa Coulibaly, die in de absolute slotminuut de 1-2 via de deklat binnenkopte en voorzitter Ivan De Witte tot tranen toe bewogen liet. AA Gent stond plots tweede in zijn poule en had de kwalificatie voor de achtste finales zelf in handen.

09/12 AA Gent - Zenit Sint-Petersburg 2-1

Die kwalificatie werd thuis tegen Zenit niet meer uit handen gegeven. Laurent Depoitre zorgde met het hoofd voor 1-0, Artem Dzyuba stelde op het uur gelijk. Tien minuten voor tijd trapte weeral Milicevic zijn team met een knap vluchtschot naar de volgende ronde.

17/02 AA Gent - Wolfsburg 2-3 

Met Wolfsburg lootte AA Gent de minst aantrekkelijke van alle mogelijke tegenstanders. Er werd thuis met 2-3 verloren van de Duitsers. Na het uur stond het al 0-3, maar na twee goals in tien minuten van Kums en Coulibaly knokte de landskampioen zich terug. 

08/02 Wolfsburg - AA Gent 1-0

Het Champions League-avontuur van AA Gent strandde in de Volkswagen Arena. De Buffalo's slaagden er niet in de achterstand uit de heenwedstrijd op te halen. Er werden door beide clubs nauwelijks kansen gecreëerd. Een kwartier voor tijd bezegelde André Schürrle met een binnentikker het lot van de Gentenaars.