"Hebben onze buik vol van de mentaliteit"

Woensdagochtend stapten spelers en staf van Anderlecht op het vliegtuig naar Oekraïne. Daar werkt paars-wit donderdagavond de heenwedstrijd in de acthtste finales van de Europa League af. Met Shakhtar Donetsk wacht er een zware tegenstander.

Gezien de voorbije prestaties in de competities – een nederlaag op Waasland-Beveren (toen nummer 15 in de stand) en op Moeskroen-Péruwelz (toen de laatste in de stand) – heerst er twijfel binnen de club. Dat weet ook Herman Van Holsbeeck: “We kunnen moeilijk zeggen dat er geen druk op de ketel staat. In de twee volgende wedstrijden moet iedereen die bij Anderlecht betroken is het laten zien. De staf en spelersgroep moet laten zien dat ze bereid zijn om niet alleen tegen topelftallen, maar ook tegen mindere goden er te staan.”

“We kunnen moeilijk zeggen dat er geen vuiltje aan de lucht is”, gaat de manager van Anderlecht verder. “Het is aan de spelersgroep om nu op te staan. We hebben nog altijd de ambitie om kampioen te worden, maar dan zal het natuurlijk met een andere mentaliteit moeten zijn dan tegen Waasland-Beveren en Moeskroen. Het heeft te maken met mentaliteit en daar hebben wij als bestuur nu onze buik wel van vol.”