"Met opgeheven hoofd uit CL"

Hein Vanhaezebrouck reageerde trots op de prestatie van zijn elftal in de Champions League, al beseft de coach van AA Gent dat zijn team het in de heenmatch al had weggegeven.

“De eerste helft was goed van ons. We maakten wel te weinig gebruikt van de mogelijkheden die er waren. We zagen het niet of speelden de ballen niet in. Dat is jammer, want we hadden veel gevaar kunnen creëren vanop onze rechterkant”, aldus Vanhaezebrouck.

“Al bij al is het spijtig dat je dat doelpunt nog pakt. We weten allemaal dat we dit hebben weggeven in de thuismatch. Dan is het altijd achter feiten aanlopen. We hebben wel bewezen dat we een volwassen wedstrijd kunnen spelen en een organisatie kunnen neerzetten. Ik denk dat we met opgeheven hoofd uit deze Champions League kunnen stappen.”

De coach van 2015 kijkt ook al vooruit. “Toen we eraan begonnen was iedereen ervan overtuigd dat we geen punten konden pakken. Met veel plezier sta ik hier in september terug met zo een lintje. We gaan er in de play-offs proberen een strijd van te maken.”