Real probleemloos naar kwartfinales

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. De Koninklijke won 2-0 thuis van AS Roma. Cristiano Ronaldo en James bezorgden Zidane de overwinning in een wedstrijd vol kansen.

In een aangename eerste helft ging het goed op en neer met kansen aan beide kanten. Toch was het Roma die het eerst voor groot gevaar zorgde, maar Edin Dzeko trapte naast. Real reageerde meteen met een afstandsschot van Modric dat goed gepakt werd door doelman Szczesny. Aan de overkant besloot man in vorm bij Roma Mohamed Salah in het zijnet. De partij werd dan overgenomen door de Koninklijke met twee goede kansen voor Cristiano Ronaldo, maar opnieuw stond Szczesny aandachtig te keepen.

Ook de tweede helft begon veelbelovend. Na een paar minuten kwam Salah alleen voor doelman Navas, maar opnieuw besloot de Egyptenaar naast. Aan de overkant bleef Szczesny attent op een schot van Ronaldo. Toch was het Roma dat druk bleef zetten waardoor Navas twee keer goed moest tussenkomen. Tot Cristiano Ronaldo kwam piepen in de zestien en een voorzet van de ingevallen Lucas Vazquez binnentikte, 1-0. Kort nadien maakte James de wedstrijd volledig af door de 2-0 op het bord te zetten. De Romeinen kwamen nog dichtbij de 2-1, maar Diego Perotti kopte op de paal.

Zidane en co plaatsten zich dus ten koste van de Romeinen voor de kwartfinale van de Champions League.

452 keer bekeken