CL-avontuur van AA Gent afgelopen

Het Champions League-avontuur van AA Gent is gestrand in de Volkswagen Arena. De landskampioen verloor in de achtste finales ook de terugwedstrijd in Wolfsburg. Diep in de tweede helft zorgde Schürrle voor het enige doelpunt in de match. 

Veel en grote doelkansen vielen er in de eerste helft niet te bespeuren in de Volkswagen Arena. In de beginfase werd Milicevic op links gelanceerd, maar de Zwitser kon zijn schot niet kadreren. Aan de overkant slaagde Guilavogui daar wel in. Hij vuurde een raket af richting Sels, maar het Gentse sluitstuk was attent en bokste de bal uit z'n doel. Wolfsburg liet het spel aan AA Gent, dat voor de pauze 55 procent balbezit had, maar er niet in slaagde om kansen te creëeren. 

In het begin van de tweede helft kreeg Gustavo de uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer. Een hoekschop belandde bij de Braziliaan, maar hij trapte van dichtbij op Sels. Aan de overkant zette Simon zich goed door op de linkerflank, Milicevic trapte diens aflegger de tribunes in. Twintig minuten voor tijd haalde Vanhaezebrouck Simon naar de kant voor Coulibaly, die voor het eerste schot tussen de palen zorgde. Een kwartier voor tijd deelden de Duitsers de landskampioen een tik uit. Draxler ging buitenom bij Asare en legde uitstekend terug tot bij Schürrle, die de 1-0 van dichtbij binnentikte.

Voor het eerst kon AA Gent niet scoren in een Champions League-wedstrijd. Desondanks verlaten de Buffalo's met opgeheven hoofd het Europese toneel. Het kwalificeerde zich als tweede Belgische club ooit voor de tweede ronde op het kampioenenbal.

741 keer bekeken