Hecking: "Beginnen weer met 0-0"

VfL Wolfsburg probeert zich dinsdag te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League ten koste van AA Gent. De Duitse eersteklasser verdedigt in de eigen Volkswagen Arena een 2-3-voorsprong en start dus met vertrouwen aan de terugmatch. Maar voor coach Dieter Hecking is de kwalificatie zeker nog niet binnen.

"Ik geloof echt wel dat Gent alles gaat proberen om de nederlaag in de heenwedstrijd nog goed  te maken. Daar is die ploeg ook toe in staat. Ze is gevaarlijk, en dat besef ik. Voor de heenwedstrijd heb ik al gezegd dat ik Gent hoog inschat en dat werd ook bevestigd. Zelfs al stond het tussentijds 0-3, ze hebben desondanks getoond dat ze konden terugslaan. Morgen beginnen we weer bij 0-0 en het scenario kan een wedstrijd bepalen. Wij moeten ervoor zorgen dat het wedstrijdverloop zo is dat het voor ons goed afloopt."

Wolfsburg kan net zoals AA Gent voor het eerst in de clubgeschiedenis de kwartfinales van het Kampioenenbal bereiken. Naast een goede uitgangspositie kan de Duitse eersteklasser ook opnieuw rekenen op een aantal spelers die uit blessure komen. “Op Naldo, Dost, Benaglio en Jung na is iedereen in principe opnieuw inzetbaar”, aldus Hecking. 

Koen Casteels

Door de blessure van doelman Benaglio staat onze landgenoot Koen Casteels zo goed als zeker opnieuw onder de lat bij Wolfsburg. "Het is bijzonder om je met je team te kunnen plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League en natuurlijk is het fijn om dat te kunnen doen tegen een team uit mijn geboorteland. Heel België hoopt dat Gent zich kan plaatsen voor de volgende ronde", vertelde hij op de persconferentie voorafgaand aan de match.