Wolfsburg start met vertrouwen

VfL Wolfsburg probeert zich dinsdag te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League ten koste van AA Gent. De Duitse eersteklasser verdedigt in de eigen Volkswagen Arena een 2-3-voorsprong en start dus met vertrouwen aan de terugmatch.

Wolfsburg kan net zoals AA Gent voor het eerst in de clubgeschiedenis de kwartfinales van het Kampioenenbal bereiken. Die Wölfe hebben de beste uitgangspositie, maar trainer Dieter Hecking beseft dat ze nog niet zeker zijn van een plekje bij de laatste acht. “We zijn er nog niet, we mogen niet te veel op het resultaat van de heenmatch leunen. Aangezien frisheid morgen de doorslag kan geven, ben ik blij dat ik opnieuw over een paar verse krachten beschik. Op Naldo, Dost, Benaglio en Jung na is iedereen in principe opnieuw inzetbaar.”

Door de blessure van doelman Benaglio staat onze landgenoot Koen Casteels zo goed als zeker opnieuw onder de lat bij Wolfsburg. "Het is bijzonder om je met je team te kunnen plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League en natuurlijk is het fijn om dat te kunnen doen tegen een team uit mijn geboorteland. Heel België hoopt dat Gent zich kan plaatsen voor de volgende ronde", vertelde hij op de persconferentie voorafgaand aan de match. 

137 keer gelezen