Standard pas volgend seizoen gestraft

Standard moet zijn eerste thuiswedstrijd van volgend seizoen achter gesloten deuren spelen. Dat maakte de Belgische voetbalbond daarnet bekend. Vorige week veroordeelde de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB de Rouches tot die straf na de incidenten tijdens de competitiematch in Charleroi. 

In die Waalse derby hadden de fans van de Rouches verschillende keren met bommetjes gegooid richting Charleroi-doelman Nicolas Penneteau en in minuut 78 werden de spelers zelfs even naar binnen gestuurd. Vorig jaar kreeg Standard al een voorwaardelijke straf opgelegd na de wansmakelijke tifo aan het adres van Steven Defour in de match Standard-Anderlecht. Die straf werd nu effectief gemaakt en er werd nog een voorwaardelijke match achter gesloten deuren aan toegevoegd.

Waarom pas volgend seizoen?

De KBVB besliste om de straf te laten doorgaan op de eerste speeldag van volgend seizoen, waardoor ze in de play-offs gespaard blijven. De reden hiervoor is dat de feiten zich afspeelden in een match van de reguliere competitie en die straf dus ook in de reguliere competitie moet worden opgelegd.

 

263 keer gelezen