Louwagie: "Focussen op play-offs"

AA Gent speelt dinsdagavond de terugwedstrijd van de achtste finale van de Champions League tegen Wolfsburg. De heenwedstrijd werd met 2-3 verloren en manager Michel Louwagie benadrukt het belang van de competitie. “We moeten ons stilaan focussen op de play-offs”, zei hij op de luchthaven net voor het vertrek.

De manager van de Buffalo’s is realistisch en benadrukt dat het belangrijk zal zijn om een goede wedstrijd te spelen in de Volkswagen Arena. “Het zal zeer moeilijk zijn om ons te kwalificeren, maar het is belangrijk dat we daar een goede match spelen. We moeten bevestigen wat we al lieten zien zonder te hopen op de volgende ronde”, zegt Louwagie. “De competitie wordt stilaan belangrijker, maar we moeten aan Europa tonen dat we niet toevallig in de achtste finale staan.”

Ook voorzitter Ivan De Witte gaat niet te hard van stapel lopen, maar hoopt toch stilletjes op een stunt. “Statistisch gezien zijn de kansen niet groot, maar het psychologisch scenario zal belangrijk worden”, zegt De Witte. “Stel dat we 0-1 voor komen dan verandert de psychologie op een indringerige manier. Ik heb wel het gevoel dat er nog iets zou kunnen gebeuren.”