Riou mag spelen tegen Club Brugge

Een opsteker voor OH Leuven. Het Bondsparket oordeelde dat de uitsluiting voor het handspel van doelman Rudy Riou tegen Gent voldoende was. Op die manier mag hij dus onder de lat staan in de cruciale wedstrijd tegen Club Brugge.

Voor de slotspeeldag van de Jupiler Pro League ontvangen de Leuvenaars de leider. Ze moeten minstens één punt pakken om zeker te zijn van het behoud en kunnen reken op doelman Rudy Riou. Die werd tijdens de wedstrijd op Gent uitgesloten voor handspel. De doelman pakte de bal op de lijn van de zestien meter, maar loste die. Scheidsrechter Vertenten oordeelde dat hij de bal net te laat loste en stuurde hem van het veld. Sandy Walsh, de verdediger van Genk, wordt twee speeldagen geschorst na een smerige tackle op Junior Edmilson in de topper tegen Standard. Na 70 minuten werd de jongeling naar binnen gestuurd.

Francky Dury zal een beroep kunnen doen op Christophe Lepoint, maar zal Soualiho Meïté twee speeldagen moeten missen. Lepoint tikte als laatste man Birger Verstraete van Kortrijk aan waarbij de bal op de stip ging en Lepoint richting de douches trok. Er werd eerst een speeldag schorsing voorgesteld, maar in beroep werd de uitsluiting als voldoende beoordeeld. Meïté viel in, speelde achttien seconden en werd na een tackle met rood bestraft. De straf van Meïté wordt door Waregem niet betwist.

Victorien Angban, de middenvelder van STVV, moet twee weken langs de kant blijven. Hij kreeg zijn derde rode kaart van het seizoen na een trap op de kuit van Bruggeling Hans Vanaken.

706 keer gelezen