Gent met kopzorgen naar Wolfsburg

AA Gent staat dinsdag voor een bijna onmogelijke opdracht in de Champions League: een 2-3-nederlaag ophalen op het veld van Wolfsburg en zich kwalificeren voor de kwartfinales. Toch is er nog een sprankeltje hoop, want statistisch gezien hebben de Buffalo’s nog 3 procent kans om door te stoten.

Hein Vanhaezebrouck is evenwel met kopzorgen vertrokken richting Duitsland. Laurent Depoitre kreeg in de competitiewedstrijd tegen Lokeren last aan de rug en klaagde eind vorige week over pijn aan de buikspieren. Hij volgde de wedstrijd tegen OH Leuven (1-1) vanuit de tribunes en trainde sindsdien niet meer mee.

De spits reist wel mee naar Wolfsburg, net zoals Stefan Mitrovic. Toch is de Servische verdediger out voor het duel met Die Wölfe. Hij speelde door een voetblessure niet meer mee sinds de nederlaag tegen KV Oostende (5-2). Zondag stond hij opnieuw op het trainingsveld, maar na een kwartier moest hij de training al staken. Trainer Vanhaezebrouck maakte ondertussen bekend dat hij niet fit is voor morgen.

Wolfsburg in goede vorm

De tegenstander van AA Gent, VfL Wolfsburg, begint dinsdag met vertrouwen aan de terugwedstrijd. De ploeg van onze landgenoot Koen Casteels pakte in de voorbije twee competitiewedstrijden zes op zes. Dat was al geleden van eind oktober. De Wolven wonnen vorige week dinsdag de derby op het veld van Hannover met 0-4 en waren zaterdag met 2-1 te sterk voor het Borussia Mönchengladbach van Thorgan Hazard. 

Volg de wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en AA Gent dinsdag live bij 2BE vanaf 20u10.

1295 keer gelezen