Dury & Mazzu woest op refs

Francky Dury, de trainer van Zulte Waregem, en Felice Mazzu, de trainer van Sporting Charleroi, reageerden gisteren beide woedend op de arbitrage. Ze vinden dat Standard, een concurrent voor het laatste ticket voor play-off 1, wordt bevoordeeld door de scheidsrechters. “Het is erover, dit kan niet meer. Dit moet stoppen in de Belgische arbitrage” zei Dury. “Ze houden Charleroi voor debielen” zei Mazzu.

Voor de 29e speeldag stond Zulte Waregem op de 6e plaats, met twee punten meer dan Charleroi & Standard. Essevee verloor de West-Vlaamse derby tegen Kortrijk met 1-0 en Charleroi ging met 2-1 onderuit tegen Oostende. Standard won wel en springt zo over beide ploegen naar de 6e plaats. Het winnende doelpunt van de Rouches werd wel gescoord vanuit buitenspel en dat zinde Dury helemaal niet. “Dit kan niet meer. Als je strijdt tegen een kleine ploeg maak je kans om te winnen, maar tegen grote ploegen… Ik heb de fase uit Luik gezien. Het is zelfs geen 10 centimeter buitenspel. Dit kan echt niet. Dit moet stoppen in de Belgische arbitrage.”

Ook Mazzu ergerde zich blauw aan de scheidsrechters. “Ze houden Charleroi voor debielen. Vandaag wordt wél gefloten voor een strafschop terwijl diezelfde fase in Standard enkele weken geleden niet gefloten wordt. Vandaag was er ook minstens één strafschop op Perbet. Wat moeten we doen? Ze houden ons voor debielen.”

343 keer bekeken