Benteke is matchwinnaar

Christian Benteke heeft er een leuke namiddag opzitten in de Premier League. Hij scoorde voor Liverpool in de slotminuut het winnende doelpunt vanop de stip. Benteke begon op de bank, maar mocht 20 minuten voor tijd invallen. Hij dwong zelf de strafschop af – al was het een heel lichte penalty – en zette die ook zelf om. Voor Benteke is dit het eerste doelpunt in 18 wedstrijden. 

Christian Benteke begon zoals zo vaak de laatste tijd op de bank bij Liverpool. Collega-Rode Duivels Simon Mignolet en Divock Origi stonden wel in de basis van Jürgen Klopp op bezoek bij Crystal Palace. Net na de pauze kwam Palace op voorsprong via Ledley. Het werd zelfs nog erger voor Liverpool toen Milner met een tweede gele kaart naar de kant moest.

Twintig minuten voor tijd hadden de Reds een serieuze meevaller toen de doelman van Palace weggleed en de bal in de voeten van Firmino kwam, die makkelijk de 1-1 kon scoren. Tien minuten voor tijd mocht Christian Benteke Divock Origi komen vervangen. Een goeie wissel zou blijken, want in de slotminuut kreeg Liverpool een penalty na een (vermeende) fout op Benteke. Hij maalde er niet om en zette de strafschop zelf om. Voor Benteke het eerste doelpunt voor Liverpool sinds 30 december 2015.

300 keer gelezen