Kortrijk wint spektakelrijke derby

Bekijk de samenvatting vanaf 00:26

KV Kortrijk heeft de burenstrijd tegen Zulte Waregem met 1-0 gewonnen. Een doelpunt van Xavier Mercier was genoeg voor de drie punten. De bezoekers eindigden de wedstrijd met negenen en doen door het verlies een slechte zaak voor deelname aan play-off 1.

De derbysfeer zat er meteen goed in. Vuurwerk van bij de aftrap. Letterlijk dan, want het was dik 20’ wachten op het eerste gevaar op het veld. Een vrije trap van KVK-speler Mercier, die enkele meters naast zoefde, was zowat het enige noemenswaardige in de openingsfase. Diezelfde Mercier zorgde iets na het halfuur wel voor de 1-0. Kagé krulde de bal vanop links voor doel, de Fransman kopte van dichtbij binnen. Essevee was even van slag, maar kon toch ook één keer dreigen voor rust via Thiam.

Kortrijk kwam als vurigste ploeg uit de kleedkamer en werd bijna meteen beloond. Rolland vergat af te werken, na een inspanning van Kagé. Toen Lepoint nog voor het uur de doorgebroken Verstraete neerhaalde, moest Zulte-Waregem met tien verder. Marusic miste wel de daaropvolgende strafschop. Ook in de herneming geraakte hij niet voorbij doelman Steppe. KVK kreeg daarna nog een aantal kansen om het helemaal af te maken. De bezoekers waren te onmondig voorin, en werden ook nog tot negen spelers herleid toen invaller Meité na nauwelijks 15 seconden rood kreeg.

Sarr miste in de slotfase van dichtbij nog de kans op de 2-0, maar Kortrijk mag door de winst nog blijven dromen  van Play-off 1. In de strijd voor het laatste ticket heeft Zulte Waregem het nu niet meer in eigen handen.

1705 keer bekeken