Oostende verwijst Charleroi naar PO2

Bekijk de samenvatting vanaf 08:16

KV Oostende was al zeker van Play-Off 1, Charerloi moest winnen om die laatste hoop op deelname nog levend te houden. De Zebra’s kwamen op voorsprong, maar de kustploeg ging er in zijn nieuwe thuishaven nog over en won met 2-1.

Voor het eerste dit seizoen speelde de Kustploeg zijn thuiswedstrijd op Schiervelde in Roeselare. Door de regen lag het veld er enorm zwaar en drassig bij en dat had zijn invloed op het spel. Elke ploeg had welgeteld één grote kans in de eerste helft. Oostende dreigde met een afstanddschot van Musona, waar Charleroi-doelman Penneteau zich volledig op moest strekken en net voor rust kreeg Ndongala dé kans op de 0-1, maar Oostende-doelman Biebauw zat er goed tussen met een voetje.

De tweede helft leek op het eerste zicht geen beterschap te brengen tot Perbet in de 62ste minuut de score opende en Charleroi op 0-1 zette. Het was even wachten op een reactie van Oostende tot Cyriac met een klasseflits de gelijkmaker knap overhoeks binnen schoot. Een tiental minuten voor tijd besliste Mata een handje te helpen door de bal in de zestien foutief af te stoppen. De bal ging op de stip en met een panenka scoorde Cyriac zijn tweede van de avond. Meteen ook de eindstand.

1350 keer bekeken