Westerlo laatst na nederlaag op Daknam

Bekijk de samenvatting vanaf 29:35

Lokeren en Westerlo, twee ploegen die vanavond resultaten moesten boeken om met een gerust gemoed naar de laatste competitiedag toe te kunnen leven. De thuissupporters konden al vroeg juichen na een kopbalgoal van Maric in de vierde minuut. Gounongbe scoorde op slag van rust zijn dertiende doelpunt van het seizoen vanop de stip. In de tweede helft kon Harbaoui een vrije trap in doel verlengen en het behoud veilig stellen.

De eerste kans was voor Lokeren. Harbaoui legde de bal af voor Coelho die niet twijfelde. Het schot vloog naar de kruising maar Van Langendonck was op tijd om de bal in hoekschop te duwen. Patosi zette zich achter de bal en Maric kopte staalhard in doel; 1-0 na vier minuten spelen. Lokeren behield de controle en wou rustig opbouwen. Patosi verloor zijn geduld en schoot vanuit de tweede lijn. Opnieuw moest Van Langendonck een bal uit de kruising duwen. Een gespannen Westerlo kon de bal niet goed uitverdedigen. Zo kwam het leer terecht in de voeten van Harbaoui. De Tunesiër kon niet profiteren en besloot te centraal. Wat later trapte Molenberghs een vrije trap op het hoofd van Schuermans. Zijn kopbal ging tergend traag voorbij de tweede paal. Op slag van rust trok Odoi een vinnige De Ceulaer tegen de grond met een strafschop als gevolg. Verhulst dook naar de juist hoek maar Gounongbe kon toch zijn dertiende van het seizoen scoren: 1-1!

In de tweede helft was het lang wachten op de eerste grote kans. De Ceulaer werd door Gounongbe knap vrijgespeeld met een hakje. Vanuit een scherpe hoek besloot hij hard over en naast het doel. Wat later krulde Patosi een vrije trap in de zestien en Harbaoui was als eerste op de bal om in doel te deviëren: 2-1! Na het doelpunt van Harbaoui kon Westerlo nog te weinig dreigen.

665 keer bekeken