Moeskroen wint en is gered

Bekijk de samenvatting vanaf 19:51

In de strijd om het behoud heeft Moeskroen drie levensbelangrijke punten gepakt tegen Anderlecht. David Hubert zette zijn ploeggenoten al vroeg op rozen, maar net voor de rust maakte Stefano Okaka gelijk voor paars-wit. Het was Badri dat zijn ploeg in de slotfase de zege bezorgde.

Besnik Hasi koos centraal achterin voor het duo Kara-Nuytick aangezien Olivier Deschacht geschorst was. Denis Praet keerde terug uit schorsing maar nam plaats op de bank. Leander Dendoncker en Andy Najar vielen geblesseerd uit tijdens de opwarming waardoor Stéphane Badji en Michaël Heylen in de ploeg kwamen.

Op een erbarmelijk veld opende Hubert na amper vier minuten de score voor Moeskroen met een kopbal. Het was dan ook Moeskroen dat de gevaarlijkste ploeg bleef. Proto tikte een bal van Mezague van dichtbij op de lat. Anderlecht bleef het moeilijk hebben, maar een paar minuten voor tijd kopte Stefano Okaka paars-wit op gelijke hoogte.

In de tweede helft kwam Anderlecht iets meer opzetten. Vanuit een scherpe hoek schoot Djuricic op Vagner. De ingevallen Dennis Praet schoot vanop afstand, maar daar had de doelman van Moeskroen geen moeite mee. Aan de overkant was Proto attent op een kopbal van Badri, maar het was diezelfde Badri die drie minuten voor tijd Moeskroen de driepunter bezorgde met een kopbal: 2-1.

Door de zege is Moeskroen eigenlijk nog niet definitief gered, maar dan moet Moeskroen volgende week zelf verliezen en moet Westerlo winnen. Daarbovenop heeft Westerlo op basis van doelsaldo een achterstand van maar liefst 16 goals. Dus om alsnog over Moeskroen te springen moet Westel winnen met 17 doelpunten verschil, wat natuurlijk erg onwaarschijnlijk is. Na de nederlaag blijft Anderlecht derde op nu al negen punten van leider Club Brugge.

2081 keer bekeken