Club opnieuw leider na 3-0-zege

Bekijk de samenvatting vanaf 01:01

Club Brugge heeft in het eigen Jan Breydelstadion STVV opzij gezet met 3-0. Blauw-zwart komt zo alleen aan de leiding in het klassement, voor de Kanaries wordt het volgende week nog een spannende laatste speeldag.

In de gietende regen ging STVV op zoek naar belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Club Brugge kon bij winst opnieuw aan de leiding komen in het klassement. Na een aftastend begin kreeg de thuisploeg, voor de gelegenheid in witte uitrusting, een penalty na twaalf minuten. José Izquierdo ging heel makkelijk neer in de zestien, maar scheidsrechter Laforge oordeelde dat het een strafschop was. Kapitein Timmy Simons zette zich achter de bal en maakte zijn eerste van het seizoen.

Meteen daarna kon Wesley Moraes de voorsprong verdubbelen. De Braziliaan omspeelde doelman De Winter, maar zijn schot ging nipt voorlangs. Club Brugge controleerde de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te zijn. STVV kreeg in tien seconden twee open doelkansen, maar doelman Butelle hield de bal uit zijn doel. Verder dan dat en een kopballetje van Gerkens kwamen de Truienaars niet.

Onder luid boegeroep begon Benito Raman aan de tweede helft voor STVV. In Jan Breydel zijn ze zijn “Alle boeren zijn homo”-uitspraak nog niet vergeten. Het voetbal van na de pauze was aanvankelijk niet om over naar huis te schrijven. De twee doelmannen werden maar weinig aan het werk gezet en het spel lag vaak stil door overtredingen.

Met nog iets meer dan twintig minuten te gaan kwam er dan toch wat schwung in de wedstrijd. Club Brugge ging op zoek naar een tweede doelpunt en creëerde enkele kansen via Izquierdo. In minuut 71 kreeg Angban rood voor een venijnige tik op het been van Vanaken. Met een man meer kreeg Club Brugge meer ruimte en daar maakte het ook gebruik van. Man van de match Izquierdo verdubbelde met een mooi afstandsschot de score en in de slotminuten maakte Jelle Vossen er nog 3-0 van. 

 

4150 keer bekeken