Standard springt top zes binnen

Bekijk de samenvatting vanaf 10:41

Standard heeft z'n laatste strohalm op een plek bij play-off 1 gegrepen. De Rouches versloegen in eigen huis KRC Genk met 2-1 en springt dankzij de nederlagen van Zulte Waregem en Charleroi de top zes binnen. Als het volgend weekend even goed doet als beide teams, speelt het play-off 1. 

De beste kans voor de pauze was voor de rust voor Dompé. De Fransman zette met Edmilson - die andere ex-STVV'er - een knap een-tweetje op, maar duwde de bal dan van dichtbij maar net voorlangs. Aan de overkant antwoordde Dewaest op een hoekschop van Malinovsky, maar zijn kopbal dwarrelde naast. Vlak voor de rust dienden de Limburgers Standard alsnog een fikse dreun toe. Pozuelo zette Karelis met een knappe steekpass alleen voor Valdés. De Griek werkte de 0-1 mooi voorbij de doelman. Dossevi kreeg op slag van rust nog een uitstekende kans op de 1-1, maar de Togolees kon zijn schot niet kadreren. 

Bij het begin van de tweede helft stelde Standard orde op zaken. Dompé dook de zestien en zette laag voor tot bij Maniatis. De Griek trapte hopeloos naast de bal maar aan de tweede paal trapte Santini de gelijkmaker alsnog hoog in doel. Het antwoord van de Genkenaars liet niet lang op zich wachten: Pozuelo schoof de bal nipt naast en Malinovsky zat zijn schot door Valdés weggebokst. De Rouches drukten op het uur het gaspedaal in en dat resulteerde twintig minuten voor tijd in een voorsprong. Kosanovic schilderde een voorzet op het hoofd van Dompé, die de 2-1 vanuit buitenspel binnenkopte. 

De potjes kookten na dat doelpunt over. Walsh begin een degoutante overtreding op de achillespees van Edmilson en kreeg meteen rood. Standard sloot de gelederen en gaven de Genkenaars geen centimeter ruimte meer. Het hield de voorsprong vast en klimt in de stand zo naar de zesde plek. 

6148 keer bekeken