OH Leuven pakt punt op Gent

Bekijk de samenvatting vanaf 0:50".

OH Leuven heeft een punt gepakt tegen AA Gent. In de Gentse Ghelamco Arena eindigde het duel tussen de twee studentensteden op 1-1. OHL kwam op voorsprong via Trossard, Gent werd na een flauwe eerste helft wakker geschud en kwam dankzij invaller Boussoufa langszij. OHL pakt zo een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie, al blijft de onzekerheid er. Gent is voorlopig alleen leider. 

Hein Vanhaezebrouck liet Laurent Depoitre uit de selectie met het oog op de Champions League-wedstrijd van woensdag. Simon Diedhiou kreeg zijn kans in de basis. OHL begon op zijn sterkst aan de eerste van twee levensbelangrijke matchen voor de Leuvenaars. In een flauwe eerste helft probeerde AA Gent wel met een paar prikjes, maar verder dan een vrije trap van Milicevic die net over ging en een kopkans van Dejaegere kwamen de Buffalo’s niet. OH Leuven was erop gebrand om zich uit de gevarenzone van het klassement te spelen. De grootste kans voor rust was voor Leandro Trossard. Na een snelle counter kwam hij oog in oog te staan met Matz Sels, de goalie van AA Gent pakte uit met een knappe save.

Meteen na de rust toonde Sels opnieuw zijn kunnen als doelman. Hij hield een goede kopkans van Kostovski uit zijn doel. Enkele minuten later was Sels toch geklopt. AA Gent kreeg de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied en Trossard knalde de 0-1 in de korte hoek voorbij Sels.

De thuisploeg was wakker geschoten na het openingsdoelpunt en na de invalbeurt van Mbark Boussoufa. Een strafschop kreeg ze wel niet na 56 minuten. Dejaegere slalomde door de OHL-verdediging en ging neer in de zestien, maar ref Vertenten oordeelde dat het een schwalbe was. Tien minuten later was het wel raak. Milicevic leverde een perfecte assist op Boussoufa en die lobte de bal knap over doelman Riou.

Voor Riou eindigde de wedstrijd in mineur. De goalie van OH Leuven pakte de bal op de rand van de zestien. De scheidsrechter oordeelde dat het er buiten was en stuurde hem met rood naar de kant. Gent ging nadien nog vol in de aanval, maar scoren lukte niet meer. 

 

 

5345 keer bekeken