Peeters terug op Lokeren: "Welke heisa?"

Bob Peeters keert morgenavond terug naar Lokeren, de club die hem in oktober vorig jaar ontsloeg. Peeters werd op Daknam vervangen door Georges Leekens, wat destijds voor heel wat heisa zorgde.

Eind oktober ging Peeters als trainer van Lokeren met 1-2 winnen op het veld van Westerlo. In de weken voordien waren er speculaties omtrent de trainerspositie van Peeters, omdat die het seizoen met slechts 11 punten uit 11 wedstrijden aanvatte. Een zege op Westerlo kon hem niet redden: hij werd op de busrit terug naar Lokeren door voorzitter Roger Lambrecht via een telefoontje ontslagen. Daags nadien raakte bekend dat Georges Leekens de taken van Peeters overnam. Een week nadien verklaarde Peeters een sms'je te hebben ontvangen van Leekens met daarin excuses. "Je weet dat dit niet persoonlijk is", stond er. Leekens ontkende het bericht. Het bleek later ook om een misverstand te gaan.

Zaterdag keert Peeters dus voor het eerst terug naar Lokeren. Dit keer als coach van Westerlo, dat met een zege in het klassement op gelijke hoogte van komen van de Waaslanders. “Het zal wel wat speciaal zijn ten opzichte van mij”, aldus de coach van Westerlo. “Mijn groep moet zich concentreren op die wedstrijd en proberen een resultaat te boeken. Zowel voor Lokeren als voor ons ligt er druk op die wedstrijd.” Op de vraag of er nog wat is blijven hangen van die heisa met Leekens was Peeters glimlachend kort: “Welke heisa?”