KBVB wil meer info over gokaffaire

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wil in eerste instantie meer duidelijkheid omtrent het nieuws dat er mogelijk verdachte gokpatronen ontdekt zijn op de wedstrijd KV Oostende - Waasland-Beveren (3-3) van 17 januari. "We nemen de zaak serieus, maar het is gevaarlijk om commentaar te geven op basis van vermoedens", klinkt het donderdag.

In principe zouden de aantijgingen ook gemeld moeten worden aan Thibault De Gendt, Integrity Officer bij de KBVB. "Wij zijn voorlopig niet ingelicht door de FIFA of de UEFA. Dus wat ons betreft, loopt er momenteel ook geen onderzoek naar de wedstrijd", meldt de KBVB. "In eerste instantie wil de voetbalbond meer informatie over de vermoedens. We willen bewijzen. Tot we die hebben, zullen we deze zaak met discretie behandelen. Dit kan de betrokken clubs immers schade berokkenen."

In een gezamenlijke documentaire van de Duitse zenders ARD en WDR die woensdagavond werd uitgezonden, claimen de reportagemakers dat er verdachte gokpatronen geregistreerd zijn op de competitiewedstrijd tussen KV Oostende en Waasland-Beveren. Er zouden grote bedragen zijn ingezet bij diverse gokkantoren in het zuiden van Duitsland op de voorspelling dat er minstens drie keer zou worden gescoord. In totaal moesten de kantoren een bedrag met vijf cijfers uitbetalen. De verdachte wedstrijd is volgens de documentairemakers gerapporteerd aan de Wereldvoetbalbond FIFA.

67 keer bekeken