Maarten Martens denkt aan stoppen

Maarten Martens zit sinds zijn vertrek deze zomer bij het Griekse PAOK Saloniki nog steeds zonder club. In een interview met zijn voormalige club AZ geeft hij toe dat hij overweegt om te stoppen met voetballen. “Ik heb niet het gevoel dat ik het niveau kan halen dat ik van mezelf verlang en dan is het beter om afscheid te nemen”, zegt Martens.

De voormalige Rode Duivel sukkelde met blessures en denkt aan stoppen. “Als ik iets doe dan wil ik het graag 100% doen”, zegt Martens. “Mijn verstand zegt dat het beter is voor mijn lichaam om die dagelijkse belasting niet meer te ondergaan.”

Het woord ‘definitief’ spreekt Martens niet graag uit, want hij had zijn einde carrière waarschijnlijk anders gezien. “Het is moeilijk om te zeggen dat je definitief wil stoppen. Ik merk wel dat ik het spelletje op dit moment niet erg mis. Het laatste wat ik wil is om mijn passie met pijn te moeten doen want dan kan je nooit op je best zijn. Ik wil nu niet beginnen meelopen of aanmodderen”, besluit Martens.

Maarten Martens voetbalde acht jaar voor het Nederlandse AZ en groeide daar zelfs uit tot kapitein van de ploeg. Het was ook in die periode dat hij opgeroepen werd voor de nationale ploeg, waar hij in totaal negen caps verzamelde. Nadien trok hij naar het Griekse PAOK dat hem uitleende aan Cercle Brugge.