Standard één match zonder supporters

Twee wedstrijden achter gesloten deuren waarvan één met uitstel. Dat is het verdict voor Standard na de vuurwerkincidenten in de wedstrijd tegen Charleroi. Wanneer de wedstrijd achter gesloten deuren zal plaatsvinden is nog niet bekend.

De vordering volgt uit een voorwaardelijke sanctie van een jaar geleden na de tifo van de Standardsupporters aan het adres van Steven Defour. Toen werd er een wedstrijd achter gesloten deuren met uitstel uitgesproken, maar die straf werd nu effectief gemaakt. Daar werd dus een extra voorwaardelijke straf aan toegevoegd. Indien de supporters van Standard opnieuw over de schreef gaan voor 1 maart 2017, komt er nog een wedstrijd achter gesloten deuren.

De supporters van de Rouches hadden in die match al verschillende keren met bommetjes gegooid richting Charleroi-doelman Nicolas Penneteau en in minuut 78 werden de spelers naar de kleedkamer gestuurd. De wedstrijd had ook al vertraging opgelopen door de rookontwikkeling van het afgestoken Bengaals vuur door de fans van Standard. Na de wedstrijd werd toenmalig kapitein Jelle Van Damme dan weer bekogeld door supporters van de Carolo’s tijdens een interview. 

340 keer gelezen