Mogelijk geen Bailey tegen Standard

Racing Genk moet het zaterdag tegen Standard mogelijk zonder Leon Bailey doen. De Geschillencommissie van de KBVB heeft de Jamaicaanse aanvaller geschorst voor drie speeldagen, waarvan één effectief en twee voorwaardelijk. Genk kan nog in beroep gaan tegen de sanctie.

In het 0-0-gelijkspel tegen Lokeren op speeldag 27 ontsnapte Bailey na twintig minuten aan een rode kaart. Hij werkte Galitsios met een slaande beweging hard tegen de grond. De scheidsrechter trok toen geel, maar de Reviewcommissie riep de 18-jarige speler toch nog op het matje.

Het Bondsparket van de KBVB vroeg drie speeldagen schorsing, waarvan twee effectief, en een boete van 1.200 euro. De Geschillencommissie hield echter rekening met het gunstige disciplinaire verleden en de jonge leeftijd van de speler en maakte twee speeldagen voorwaardelijk.

Als Racing Genk Bailey toch nog wil recupereren voor het duel van zaterdag op Sclessin, kan het in beroep gaan. Club en speler moeten zich vrijdag dan gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de KBVB. 

179 keer gelezen